Наблюдава се завишение на мигрантския натиск у нас от миналата  година,

...
Наблюдава се завишение на мигрантския натиск у нас от миналата  година,
Коментари Харесай

Прокурор Илиев, РП Пловдив: Наблюдава се завишение на мигрантския натиск от 2022 г.

Наблюдава се завишение на мигрантския натиск у нас от предходната  година, заяви на брифинг зам.- районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .  Докато през 2021 година откритите случаи са били 20-сет, то за предходната 2022 година те са 53.  

" Вероятно заплащането предизвика от ден на ден лица да подхващат такава противозаконна активност, каквато е незаконният транспорт на мигранти “, сподели прокурор Илиев. Най-често хващаме мигранти по Автомагистрала Тракия, само че има и такива, които минават през други елементи на страната. В региона на подбалканската линия също има чести случаи, както и в Карлово. Опитват на всички места в страната, защото евентуално е доходоносно “, сподели още прокурор Илиев.

В Районна прокуратура в Пловдив такива каузи протичат в незабавен порядък. При новите два случая се чака да бъдат повдигнати обвинявания всеки миг, лицата ще бъдат арестувани за 72 часа. По-късно ще бъде поискано от съда мярка за неотклонение " задържането под стража “. До момента са разпитани към 10 мигранти.

" В развой на следствие сме дали двата случая имат връзка един с различен, защото мигрантите са били качени от района на едно и също бургаско село и са пътували в една посока. За в този момент няма първични данни за връзка сред двата случая ", уточни прокурор Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР